Pogosta vprašanja

Novi člani nam pogosto zastavljajo razna vprašanja. Tukaj navajamo odgovore na le nekatera najpogostejša, ki bodo morda v oporo tudi vam.

Preden bi se včlanil, bi si želel ogledati trening ali dva. Je to možno?

Brez težav. Treningom lahko (seveda brezplačno) prisostvuje vsak in tako dobi pravo sliko, kako le-ti potekajo in kaj se na njih dogaja. Na podlagi tega se lažje odloči, ali je to prava stvar zanj ali ne. Še posebej zabavno je spremljati treninge iz zgornjega dela šole, ki nudi pogled nad celotno telovadnico.

Malo oklevam, navsezadnje gre za borilne športe. Se bom poškodoval?

Kuntao ni klub nasilnežev in grobijanov. Člani kluba so med seboj prijatelji in drug drugega spoštujejo ter se vedejo po pravilih kluba. Vadba udarcev poteka ob uporabi rokavic ter ščitnikov, poleg tega ponavadi poudarjamo tehniko udarcev in ne moč. Kljub temu, da se odločite za trening borilnih veščin, se vam boriti ni treba. Odločitev, ali se hočete boriti in s tem dvigniti trening na višjo raven, je odvisna samo od vas. Lahko pa vam vseeno zagotovimo, da v sami borbi močni udarci načeloma niso dovoljeni.

Sem popolnoma brez kondicije! Imam veliko odvečnih kilogramov!

Ni problema, prav to je lahko eden od razlogov, zakaj se včlaniti naš klub. Ob rednem obiskovanju treningov se vam bo v kratkem času telesna pripravljenost občutno povečala, prav tako pa boste izgubili odvečne kilograme. Pa še naučili se boste veliko novega ter spoznali mnogo prijateljev.

Kako naj bom oblečen in kaj naj prinesem s sabo?

Udobno športno opravo, ki vam omogoča neovirano gibanje ter v kateri telo »diha«. Pozneje, ko napredujete, pa tako ali tako pridobite "klubsko" uniformo, ki je sestavljena iz hlač in majce. Lahko ste bosi ali v supergah, priporočljivo pa je imeti s sabo osvežilno pijačo (voda).

Kaj če zaradi najrazličnejših razlogov ne morem redno prihajati na treninge?

Želja kluba je, da bi člani čim redneje obiskovali treninge, saj sta vztrajnost in disciplina ključ do hitrega napredka. Seveda pa je povsem razumljivo, da so šolske, službene oziroma druge obveznosti na prvem mestu, tako da je redno obiskovanje treningov odvisno od vas samih. Če predvidevate, da se ob določenih dnevih treninga ne boste uspeli udeležiti, prosimo, da o tem zgolj v vednost javite svojemu trenerju.

Ali za trening rabim partnerja ali lahko pridem kar sam?

Na trening lahko pridete sami ali s prijatelji, kakor vam to ustreza.

Kakšna je primerna starost? Sem prestar, premlad?

Treningov se udeležujejo prav vse starostne skupine, od otrok (borilne veščine za najmlajše), mladih, staršev ter starejših.

 

Najboljši vtis o treningu boste dobili tako, da sami preizkusite. Preizkus je seveda brezplačen.

Facebook